JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økt oljepress

Erna Solberg sier oljekravet fra LO og næringen bare er ett av mange innspill under sonderingene.

Venstre, KrF og Frp sier de tar med seg utspillene inn i samtalene.

Høyre-leder Erna Solberg hevder at det gjør lite inntrykk på henne når LO går sammen med Norsk Industri, Rederiforbundet og Norsk olje og gass om å kreve at Høyre ikke gir seg på konsekvensutredning av oljeboring i havet utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Innboksen min er full av innspill om hva som bør med i regjeringserklæringen. Det er vi som bestemmer politikken, sa hun på vei inn til sonderingene onsdag morgen.

Frp-leder Siv Jensen hadde en tilsvarende tilnærming:

– Vi mottar henvendelser i et enormt omfang hver eneste dag, både skriftlig og muntlig. Så er det vår jobb å prøve å finne ut av det, sier hun til NTB.

– Les også: Frykter at Høyre bøyer av

Venstre-leder Trine Skei Grande må også forholde seg til miljøbevegelsen som krever at sentrumspartiene ikke gir seg på andre krav i miljøpolitikken mot å få stengt Lofoten for oljevirksomhet.

– Jeg er enig med miljøbevegelsen i at det er en helhet i klimapolitikken som vi må få en ny kurs for. Det handler ikke bare om Lofoten og Vesterålen. Dette tar vi helt klart med oss inn i sonderingene, sier hun til NTB. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse