JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil være som Røkke

Industri Energi møtte Giske med applaus. Han svarte med å takke.

torgny.hasaas@lomedia.no

Da næringsminister Trond Giske innledet til debatt på landsmøtet i Industri Energi tok han et ikke uventet oppgjør med høyresidas næringspolitikk.

– En av de største endringene da vi kom inn i regjeringskontorene var å få slutt på næringsnøytraliteten. Vårt mål er å satse på det som er vår naturlige kompetanse. Vi kan ikke bli best på alt. Vi må bli best på noe, sa Giske til den lydhøre forsamlingen.

Han slo også fast at det statlige eierskapet i industrivirksomheten skal ha et større siktemål enn bare overskudd.

– Statlig eierskap skal bidra til utviklingen av industrien i Norge, sa næringsministeren som gjorde det helt klart at de som var valgt til styrene på vegne av staten måtte være i dialog med eieren.

– Den dagen Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke og andre private eiere slutter å stille strenge krav til sine styrerepresentanter skal vi gjøre det også, men inntil da skal vi være like tøffe og kravstore som de private eierne, sa Giske som mente at høyresida ville frasi seg instruksjonsretten overfor styrerepresentantene.

Han kommenterte også eierskapsmeldingen som han lovte skulle komme til vinteren. Der vil regjeringen drøfte hva en vil med statlig eierskap og hvordan den skal utvikle seg.

Giske brukte også anledningen til å takke fagbevegelsen for den innsatsen de hadde gjort for å få en rødgrønn regjering

Annonse
Annonse