JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tariffavtale for industrivikarer

Ei ekstra ferieuke og Avtalefestet pensjon blir gevinsten for vikarene når Xtra personell nå har sluttet seg til vikarbyråavtalen mellom LO og NHO.

einar.fjellvik@lomedia.no

Avtalen omfatter Xtra personells vikarer hos REC og SIC Processing på Herøya ved Porsgrunn. Ifølge en pressemelding fra selskapet er dette første gang vikarer i industrien blir omfattet av prinsippavtalen LO og NHO forhandlet fram i vår.

Hans Ødegård, hovedtillitsvalgt i fagforeningen Industri Energi Wafer, er positiv til den nye avtalen.

– Som fagforening mener vi prinsipielt at fast ansettelse klart er å foretrekke, sier han.

– Men vi ser også at bemanningsbyråenes bidrag av og til er nødvendige for å holde hjulene i gang. Vi er derfor veldig positive til at vikarer nå omfattes av den nye tariffavtalen, og vi tror også at bemanningsbyråene som slutter seg til avtalen vil oppleve dette som et stempel på seriøsitet og et konkurransefortrinn, sier Ødegård.

– Fast ansatte i industribedriftene arbeider under tariffavtaler. Nå vil våre vikarer stå på lik linje med disse og sikres de samme rettighetene. Vi tror dette vil gjøre oss enda mer attraktiv som arbeidsgiver for de som ønsker å jobbe som vikar innenfor industrien i Grenlandsområdet, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell.

Foir vikarene som blir omfattet av avtalen er de umiddelbare fordelene at de når får den femteferieuka og at de blir omfattet av ordningen med avtalefestet pensjon (AFP).

Annonse

Flere saker

Annonse