JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL-kronprinsen er klar

John Leirvaag seiler opp som favoritt til ledervervet i Norsk Tjenestemannslag (NTL). Landsmøtet første uken i november avgjør, men forbundets 2. nestleder ligger godt an i løypa. Leirvaag har foreløpig ingen motkandidater.

anne.grete.lossius@lomedia.no

1. november starter NTLs 17. landsmøte i Folkets hus i Oslo. Det er knyttet mye spenning til landsmøtet, ikke minst i forhold til alle valgene som skal foretas.

Ny leder.

I år skal det velges ny forbundsleder. Turid Lilleheie går av for aldersgrensen, etter 12 år bak rattet.

Flere organisasjonsledd har sendt inn forslag på Leirvaag som ny NTL-leder. Men ingen ting er avgjort ennå. Det kan komme overraskelser underveis, og det er landsmøtet som velger.

Forslag kan leveres til valgkomiteen også under selve landsmøtet, og all erfaring tilsier at det vil strømme på av potensielle navn på kandidater til nær sagt alle verv.

99 kandidater.

Landsstyret, som nylig var samlet til sitt siste møte før landsmøtet, har innstilt på en valgkomité bestående av 11 tillitsvalgte fra forskjellige organisasjonsledd. Stein Vidar Hovstad fra NTL Samfunnssikkerhet og beredskap, er foreslått som leder.

Det er opp til landsmøtet å velge hvem som skal sitte i denne viktige komiteen, som vil få nok å gripe tak i.

Hele 99 forslag på kandidater er innsendt fra organisasjonsleddene. 24 er nye navn.

Mange forslag.

40 personer er foreslått inn i landsstyret, som består av 24 representanter. Det er kommet tre forslag på nestledere, og to på hovedkasserer.

Det er også innkommet en del forslag på forbundssekretærer. Tre av sekretærene går av med pensjon på landsmøtet, så her er det duket for nye koster.

De øvrige forslagene på kandidater, er til forbundsstyret, kontrollnemnda og til LOs representantskap.

Når det gjelder forbundets øverste ledelse, tipper vi at 1. nestleder Anita K. Solhaug fra NTL Universitetet i Oslo, og hovedkasserer Bente N. Holt fra NTL Skatt, blir gjenvalgt.

Kampen vil nok i første rekke stå om hvem som skal overta som 2. nestleder, om John Leirvaag blir valgt til forbundsleder.

Annonse
Annonse