JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kommunesektoren svekkes i YS

Offentlig ansatte i arbeidstakerorganisasjonen Delta frykter at deres innflytelse blir svekket etter valget i morgen.

nina.sandaas@lomedia.no

Akkurat nå foregår det en hektisk møtevirksomhet bak kulissene på Hotel Plaza for å forandre valgkomiteens innstilling til ny ledertroika i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).

Ut av ledelsen

Ifølge Knut Roger Andersen, politisk rådgiver i forbundet Delta, handler det om at kommunesektoren vil bli svekket uten representasjon i toppledelsen i YS. De over 60 000 ansatte i offentlig tjenesteyting som er medlemmer i Delta er bekymret.

– Hvis ikke annet skjer vil ledertrioen bestå av en representant fra staten, en fra Finansforbundet og en fra Parat, det vil si to representanter fra privat sektor. Deltas representant blir skviset ut, sier Andersen.

Ny YS-kurs?

Slik han ser det betyr valget ikke bare nye personer, men en ny retning videre for YS. Det er kommunesektoren som har vokst mest i YS i senere år og det er viktig å ha fokus på denne sektoren, mener Andersen. Innvandrerne er en viktig arbeidstakergruppe i store deler av kommune-Norge i dag. YS må skjønne det og ta fatt i det som kalles det flerkulturelle arbeidslivet. Da må også de ansatte ha en representant i ledertrioen, ifølge Andersen.

Han avviser imidlertid spåekulasjonene i avisa Klassekampen i dag om at Delta kan være på vei ut av YS dersom valgkomiteens innstilling blir vedtatt i morgen.

– Det er ikke riktig, fastslår Andersen kategorisk overfor FriFagbevegelse.no.

Annonse
Annonse