JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Godt år for de fleste

237 633 kroner. Det var gjennomsnittsinntekten for alle nordmenn i fjor. Det er 3,7 % opp, sammenliknet med året før.

einar.fjellvik@lomedia.no

Tallene kommer fram i en landsoversikt kredittopplysningsfirmaet Experian har laget på grunnlag av skattelistene som ble offentliggjort i morges.

Experian har også sett på medianinntekten, og den økte med 5,9 prosent i fjor.

– Medianen er den midterste inntekten og påvirkes ikke av ekstremt høye og ekstremt lave inntekter. Dermed gir den ofte et bedre bilde av inntekstutviklingen. Og økningen kan tyde på at de med vanlige inntekter klarte seg bra i fjor, sier direktør Gabor Molnar i Experian til nyhetsbyrået Newswire.

Også skatteinntektene økte med 3,7 % fra 2008 til 2009. I alt betalte vi 339,7 milliarder kroner i skatt i fjor.

Flere med millioninntekt

Landsoversikten til Experian viser også at det blir stadig flere med svært høye lønninger her i landet. I 2007 var det 51 820 personer som hadde en skattbar inntekt på over en million kroner. I fjor var det 60 261 personer som havnet i denne gruppa.

Færre superrikinger

Derimot ser finanskrisa ut til å ta tæret på formuen til superrikingene. Antall personer med en nettoformue på over en milliard gikk ned fra 35 til 30 på disse to årene. Trøsten får være at etterveksten er god. Både antallet personer med nettoformue over 1, 10 og 100 millioner kroner vokser jevnt og trutt. I fjor var det over 330 000 nordmenn som hadde ne nettoformue på over en million kroner og nesten 13 000 som kunne føre opp minst 100 millioner under «formue» i selvangivelsen.

Se hele landsoversikten til Experian her

Annonse
Annonse