JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fare for sykehjemsstreik

13 private sykehjem kan bli rammet av streik fra og med onsdag.

einar.fjellvik@lomedia.no

I dag møtes Fagforbundet og NHO Service hos riksmeklingsmannen i et siste forsøk på å bli enige om lønnsoppgjøret for forbundets medlemmer i private sykehjem og omsorgsbedrifter. Lykkes de ikke innen fristen går ut ved midnatt natt til onsdag, går 86 ansatte ved 13 virksomheter til streik fra onsdag morgen.

Streikerammet for andre gang i år

Flere av virksomhetene står dermed i fare for å bli rammet av streik for andre gang på mindre enn ett år. Omkring månedsskiftet januar/februar streiket Sykepleierforbundets medlemmer i en rekke private sykehjem og omsorgsbedrifter i to uker for å få en tariffavtale på linje med den som gjelder for tilsvarende offentlige virksomheter. Denne streiken ble stoppet med tvungen lønnsnemnd, der Sykepleierforbundet fikk delvis medhold.

LAST NED: Rikslønnsnemndas kjennelse i sykepleierkonflikten

Minstelønn sentralt

Også i det pågående lønnsoppgjøret mellom NHO Service og Fagforbundet er det likeverdige vilkår i forhold til offentlige pleie- og omsorgsinstitusjoner som står sentralt.

– Vi fikk ikke gjennomslag for et nytt lønnssystem basert på garanterte minstelønnssatser slik vi har i offentlig sektor, og derfor brøt vi, oppsummerte Unni Rasmussen i Fagforbundets forhandlingsenhet da forhandlingene ble brutt 31. august i år.

LES MER: Brudd i privat pleie og omsorg

7 av de 13 institusjonene der Fagforbundet nå varsler streik, var også rammet av streik i vinter. I en pressemelding forsikrer Fagforbundet at deres streikeuttak ikke vil sette liv og helse i fare.

Annonse
Annonse