JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjenner seg ikke igjen

Erna Haagensen er en av forbundsledere i LO som ikke kjenner seg igjen i NTL-leders beskrivelse av LO som en mannsbastion.

torgny.hasaas@lomedia.no

– Hva mener du om Lilleheies utspill om at LO er en mannsbastion?

– Jeg er ikke sikker på hva Lilleheie mener med at LO er en mannsbastion, sier leder i Arbeidsmansforbundet , Erna Hagensen.

Lørdag gikk avtroppende NTL-leder Turid Lilleheie, ut i Lørdgsrevyen på NRK og kritiserte LO for å være en mannsbastion.

– Det sitter i veggene, sa Lilleheie, og viste til at heller ikke Gerd-Liv Valla etter hennes mening hadde gjort noe alvorlig forsøk på å endre mannskulturen i sin tid som leder.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i denne betegnelsen. Det får stå for hennes regning, sier leder i Norsk Jernbaneforbund, Kjell Atle Brunborg til LO-Aktuelt.

– Hun beskriver at hun blir stengt ute fra møter fordi hun er kvinne.

– Jeg opplever det ikke på denne måten, sier Brunborg.

Når Lilleheie går av vil kjønnsbalansen i LO-sekretariatet bli ytterligere forskjøvet. Da vil bare 7 av LOs 21 forbund har kvinner som ledere. De 7 «kvinneforbundene» utgjør bare 8 % av medlemsmassen i LO.

Men Hagensen mener at det selv i hennes forbund med mange kvinnelige medlemmer er det ikke nok jenter som tar verv.

– Vi må jobbe mer for å få jenter i posisjoner, sier hun, og hun viser også til at helt på toppen i LO-ledelsen er like mange kvinner som menn.

– Jeg synes det virker litt dramatisk å kalle LO en mannsbastion, sier Roger Hansen leder i Norsk Transportarbeiderforbund.

– Men på den andre sida trenger vi av og til en påminning om likestilling.

Leder i EL & IT forbundet, Hans Felix, kjenner seg ikke igjen i framstillinga til LIlleheier, men han erkjenner at det kan være vanskelig å få fram kvinner.

– Det er bare 13 prosent kvinner i vårt forbund, og når det skal velges en fra hvert sted er det sjelden at kvinnene når opp, sier Felix.

Annonse
Annonse