JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL-landsstyret vil ikke bryte båndet til Ap

Hovedkasserer Bente N. Holt la i dag frem landsstyrets flertallsinnstillinger til forslag vedrørende organisasjonssaker. Men noen gjengangere sier flertallet av landsstyret klart nei til. De vil ikke bryte LOs bånd til Arbeiderpartiet.

nina.hanssen@lomedia.no

Bente Holt fortalte at det innen forslagsfristen 1. april var kommet inn forslag fra NTL Sentralforvaltningen, NTL Forskningsinstitutter og NTL Universitetet i Bergen til organisasjonssaker.

Samordnet forslagene

I tillegg til de forslagene som kom inn til organisasjonssaker, har landsstyret valgt å overføre noen av forslagene som ble sendt inn til andre saker på landsmøtet til organisasjonssaker, for å få en ryddig og oversiktlig behandling av de ulike forslagene.

De handler om tilskudd til å ivareta fellesaktiviteter, nettverksbygging og samarbeid mellom organisasjonsledd i NTL, støtte for flere deltakere ved kurs og konferanser, frikjøp av tillitsvalgte og støtte til årsmøter.

Retningslinjer i OU

Når det gjelder forslag fra NTL Skatt sør om å endre retningslinjene for økonomisk støtte fra OU-fondet, anser landsstyret at intensjonen er ivaretatt da retningslinjene for fondet i april i år ble endret.

Forslaget fra NTL Forskningsinstitutter om at forbundet bør frikjøpe leder eller nestleder av landsforeningen, tiltres ikke.

Landstyret støtter heller ikke forslag som omhandler tilskudd til årsmøter fra NTL Skatt.

Ressurser ved forbundskontoret

Fem av forslagene som kom inn handlet om ressurser ved forbundskontoret. Forslagene spenner fra at forbundet skal ansette jurister, via geografisk valgte forbundssekretærer til avsetning av egne ressurser til ulike aktiviteter eller prosjekter.

Holt sa at landsstyret ikke innstiller på at det skal ansettes jurister eller velges geografiske forbundssekretærer. Men foreslår at det iverksettes 2-3 tidsavgrensa lokale eller regionale prøveprosjekter for å initiere og utvikle lokal aktivitet, verving og organisasjonsbygging.

Forslaget fra NTL Sentralforvaltningen om at forbundet skal betale kontingent til LOs lokalorganisasjoner på vegne av lokale foreninger og avdelinger, anser landsstyret som ivaretatt.

Fagligpolitisk samarbeid

En av gjengangerne om det faglig/politiske samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet skal brytes, kommer fra NTL Forskningsinstitutter.

Også på dette punktet har landsstyret en flertalls- og en mindretallsinnstilling.

Flertallet mener dette forholdet allerede er regulert i dagens vedtekter for forbundets del, og at det er LO-kongressen som avgjør LOs forhold til Arbeiderpartiet.

Landstyret tiltrådte heller ikke forslag om at forbundet skal nedsette to arbeidsgrupper om differensiering av kontingenten, og å vurdere navn og organisasjonsområde.

Annonse

Flere saker

Annonse