JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frykter omveltning i Mattilsynet

Mattilsynet vurderer å organisere seg i to nivåer i stedet for tre. Det bekymrer leder Terje Olsen i NTL Mattilsynet.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Mattilsynet er i dag organisert i tre nivåer, med hovedkontor, regionkontor og distriktskontor. Nå vurderes det å organisere i bare to nivåer, og kutte distriktskontorene som et eget nivå.

Ifølge leder Terje Olsen i NTL Mattilsynet skal det fortsatt være ansatte ute på distriktskontorene, men ledelsen skal være på regionalt nivå. En slik organisering gjør ham bekymret for de ansattes rettigheter.

- Vi frykter medbestemmelsesapparatet blir mye dårligere, sier han.

For stor avstand

Olsen sier at gruppen i Mattilsynet som har utredet alternativer nå har sendt forslaget ut på høring.

- I dag har vi faste forum for å ta opp dagsaktuelle ting. Men når ledere flyttes opp ett nivå blir det en høyere terskel for å ta opp ting med arbeidsgiver, sier Olsen.

Han liker heller ikke drivkreftene bak omorganiseringen:

- Det har blitt pekt på gevinster ved at man bruker mindre tid på å møte tillitsapparatet. Jeg synes det er en dårlig begrunnelse, og jeg tror det ligger andre motiver bak, forteller han.

Styrket arbeidsgiver

Høringsfristen er 12. november, og Olsen tror endringene kan komme raskt.

- Det er mye som skjer i disse dager. Jeg tror ledelsen undervurderer styrken det er å ha lokal ledelse på kontorene. Men slik dette forslaget er, tror jeg arbeidsgivers posisjon blir styrket, og det blir lettere å flytte rundt på folk, mener han.

Olsen ser heller ikke bort i fra at omorganiseringen etter hvert vil føre til nedleggelse av distriktskontorer.

Annonse
Annonse