JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil Siv senke egenkapitalkravet for unge låntakere?

I opposisjon var Siv Jensen for å senke egenkapitalkravet for boliglånskunder fra 15 til 10 prosent. Vil hun gjøre alvor av det som finansminister?
Finansminister Siv Jensen er klar for LO Finans'  årlige finanskonferanse. Hun kommer til Oslo kongressenter sammen med Jonas Gahr Støre (Ap), Rune Bjerke, administrerende direktør i DNB, Arne Austreid, daglig leder i Sparebank1, SR-Bank, Elisabeth Holvik, sjeføkonom i Sparebank1 Gruppen og Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor.

Finansminister Siv Jensen er klar for LO Finans' årlige finanskonferanse. Hun kommer til Oslo kongressenter sammen med Jonas Gahr Støre (Ap), Rune Bjerke, administrerende direktør i DNB, Arne Austreid, daglig leder i Sparebank1, SR-Bank, Elisabeth Holvik, sjeføkonom i Sparebank1 Gruppen og Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor.

Håvard Sæbø

– Det håper jeg Jensen vil klare opp for oss når hun kommer på Finanskonferansen, sier Knut Bekkevold, leder av LO Finans HK, som sammen med LO Finans Postkom er arrangør for den årlige Finanskonferansen.

Bekkevold har tenkt å utfordre finansministeren til å si noe om egenkapitalkravet ved boligkjøp, som den forrige regjeringen innførte for å bremse låneiveren hos unge låntakere.

– Egenkapitalkravet har ført til at antall boliglån har gått litt ned, noe som påvirker våre arbeidsplasser, påpeker Bekkevold.

Viktor Sæther, leder i LO Finans Postkom er også interessert i hva Jensen har å si om egenkapitalkravet til yngre som vil inn i boligmarkedet.

– Tema for konferansen er rammevilkår i banknæringen, og vi er spent på om det er noen reell forskjell på denne regjeringen og den forrige, sier Sæther.

Finansminister Siv Jensen (FrP) er den mest promimente av innlederne på årets konferanse, som går av stabelen 28. januar.

Tema for årets konferanse er: "Rammevilkår i endring - hvilke konsekvenser får dette for banker, kunder og ansatte".

Blant de øvrige gjestene er Jonas Gahr Støre (Ap), Rune Bjerke, administrerende direktør i DNB, Arne Austreid, daglig leder i Sparebank1, SR-Bank, Elisabeth Holvik, sjeføkonom i Sparebank1 Gruppen og Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor.

120 til 150 deltakere er forventet til Finanskonferansen, som arrangeres i Kongressenteret i Folkets Hus, Oslo.

Finanskonferansen:

Årlig konferanse, arrangert av LO Finans.

Årets tema: Rammevilkår i endring - hvilke konsekvenser får dette for banker, kunder og ansatte?
Tid og sted: Oslo Kongressenter, Folkets Hus, Oslo 28. januar

Annonse

Flere saker

Annonse

Finanskonferansen:

Årlig konferanse, arrangert av LO Finans.

Årets tema: Rammevilkår i endring - hvilke konsekvenser får dette for banker, kunder og ansatte?
Tid og sted: Oslo Kongressenter, Folkets Hus, Oslo 28. januar