JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rock, ja - tariffavtale, nei

Eierne av populære Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene nekter å inngå tariffavtale med Fellesforbundet. Nå møtes partene på Riksmeklingsmannens kontor.

Fellesforbundet har greid å organisere rundt 50 medlemmer på de kjente stedene i Oslo sentrum og fremmet krav om tariffavtale overfor morselskapet Auditorium AS. Sentrum Scene AS er et datterselskap. Eierne har nektet tariffavtale over lengre tid, og samtalene mellom partene har ikke ført til enighet. Derfor blir det meklingsmøte i dag, onsdag.

Konserthus med servering?

– Ja, vi ønsker å gjøre vår Riksavtale gjeldende (for hoteller og restauranter, red. anm.). Eierne mener imidlertid at Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene ikke først og fremst er serveringssteder, men konsertsteder. Og det til tross for en enorm omsetning på nettopp servering, forteller Kristian Kristiansen, distriktssekretær for Oslo/Akershus, til Magasinet for fagorganisertes nettavis.

Han er selvfølgelig uenig i arbeidsgivernes tolkning og viser blant annet til «Blå», et annet kjent utested i hovedstaden, hvor Fellesforbundet greide å inngå tariffavtale.

En kort sjekk i Brønnøysund-registeret viser at Sentrum Scene AS for eksempel er bransjeoppført under «Drift av restauranter og kafeer».

Selger mest øl i landet?

Saken er interessant. Rockefeller sies å være det utestedet i Norge hvor det selges mest øl. Så hvis Riksavtalen ikke passer der, så passer den ingen steder, mener Fellesforbundets avd. 246, Oslo og Akershus Hotell- og restaurantarbeiderforening som i flere måneder har prøvd å få tariffavtalen på plass.

Det er en kjent sak at ledelsen i Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene består av tidligere kulturradikalere som drev Club 7 i sin tid.

Egen Facebookgruppe

De ansatte har opprettet en egen Facebook-gruppe hvor det foregår en meget engasjert diskusjon. Fellesforbundet har innkalt til medlemsmøte torsdag ettermiddag, blant annet for å informere om dagens mekling, sier forbundets Kristian Kristiansen.

Fellesforbundet har varslet plassfratredelse for 46 medlemmer hos moderselskapet Auditorium AS. Selskapet benytter seg av en rekke innleide firmaer som leverer folk til Auditoriums ordinære drift.

Annonse
Annonse