JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere verneombud fra nyttår

Regjeringen har vedtatt å opprette regionale verneombud i renholds- og hotell- og restaurantbransjen. Denne uka ble det formelle vedtaket fattet.

torgny.hasaas@lomedia.no

– Med regionale verneombud også i renholdsbransjen og i hotell- og restaurantbransjen angriper vi bransjer hvor det avdekkes useriøse forhold, sier statssekretær Jan-Erik Støstad til LO-Aktuelt.

Med dette følger regjeringen opp Handlingsplan 2 mot sosial dumping hvor nettopp å utvide ordningen med regionale verneombud er et av tiltakene. Ordningen trer i kraft fra nyttår.

Regionale vernombud for bygge- og anleggsbransjen ble innført i 1981. De regionale verneombudene skal virke for at det opprettes «vernetjeneste» på arbeidsplassene og har myndighet som vanlige verneombud inntil ordinære vernombud er på plass i virkosmheten. De regionale verneombudene ansettes i og oppnevnes av fagorganisasjonene. Ordningen finansieres av arbeidsgiverne.

Tiltak mot sosial dumping har i stor grad vært rettet mot bygg- og anleggsbransjen, hvor innslaget av arbeidsinnvandrere er høyt. I Handlingsplan 2 understrekes at oppmerksomheten også må rettes mot andre bransjer hvor det er avdekket useriøsitet og spesielle utfordringer, slik som deler av servicebransjen. På bakgrunn av dette utvider regjeringen nå ordningen med regionale verneombud til renholds- og hotell- og restaurantbransjen. Regionale vernombud i disse bransjene vil fungere som pådrivere i HMS-arbeidet.

Annonse

Flere saker

Annonse