JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp vil jobbe tettere med NFF

Frps Per Sandberg benyttet sin hilsingstale til å rekke ut en hand til de ansatte i Kriminalomsorgen.

Lederen av justiskomiteen, som også er nestleder i Frp, måtte tåle et stikk fra NFF-leder Geir Bjørkli, men gikk på talerstolen og ba om tettere samarbeid mellom Frp og NFF.

- Jeg vil benytte anledningen som nestleder i Frp til å rekke ut ei hand til NFF og Kriminalomsorgen. Vi ønsker i mye sterkere grad å stå sammen med dere i den framtidige, viktige jobben dere skal gjøre, sa Sandberg.

- Ufortjent dårlig rykte

Sanberg mener at selv om han og andre fra hans parti nå og då kommer med noen godt spissformulerte utspill om kriminalomsorgen, og ifølge Sandberg er mer opptatt av offer og samfunnet enn andre partier. Han mener partiet fått et ufortjent dårlig rykte.

- At vi er det eneste partiet som er i mot rehabilitering er feil. Og at vi nærmest er det partiet som bare vil sette folk lengst mulig på vann og brød, og så ut på gata, er også feil. Det er tverrpolitiske enighet om rehabilitering, sa han.

Han la til at han vil prøve å rette opp inntrykket av Frp, men tok et lite forbehold.

- Men jeg kan ikke garantere at Frps tillitsvalgte og folkevalgte ikke vil komme med utspill som dere synes er krasse, og kanskje ødeleggende for deres profesjon. Det skjer også med andre grupper, og det er slik at man må være litt tøff i trynet for å få i gang en debatt, sa Sandberg.

Premissleverandør

LOs nestleder Tor Arne Solbakken benyttet anledningen til å skryte av NFFs arbeid med kriminalomsorgen.

- NFF er blant de små forbundene i LO, men dere er en viktig brikke som bidrar til mangfold og bredde i vår bevegelse. Dere er LOs stemme på dette området, og dere setter dagsorden, sa Solbakken.

Trange kår

Alf J. Raaum, regiondirektør for Kriminalomsorgen region nordøst, brukte sin hilsen til å advare mot en krevende framtid.

- Jeg tror vi går inn i fire nye krevende år. Man skal ikke se seg mye rundt om i Europa før man er ganske overbevist om at det i Norge kommer til å bli ført en ganske stram finanspolitikk. Det vil ikke flomme over av midler i offentlig sektor, sier han.

Han pekte også på det krevende gapet mellom ressurser og oppgaver, men la til at den viktigste motivasjonen for de ansatte er arbeidsoppgavene.

- Når hverdagen er krevende er det arbeidsoppgavene som motiverer. Det må vi være oppmerksomme på og bruke fokus på å jobbe for ikke å svekke motivasjonsbakgrunnen, sa han.

Opptatt av samarbeid

Ekspedisjonssjef Marianne Vollan i KSF var opptatt av å holde en god dialog med NFF.

- Jeg vil, og er avhengig av, å bruke den kompetansen som er i etaten som grunnlag for de beslutningene jeg skal gjøre. Jeg er en tilhenger av gode prosesser og godt samarbeid, sa hun.

Annonse

Flere saker

Annonse