JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritisk til jobb-flytting

22 arbeidsplasser skal flyttes fra Oslo til Gjøvik. Mens Liv Signe Navarsete feirer med bløtkake, reagerer de ansatte med frustrasjon.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) fant grunn til å reise til Gjøvik med bløtkake for å offentliggjøre at en tredjedel av Statens bygningstekniske etat skal flyttes fra Oslo til Gjøvik.

De ansatte fikk vite om flyttingen bare minutter før den ble gjort offentlig. Leder Randi Olsen ved NTL-foreningen ved etaten er meget misfornøyd.

- Jeg synes ikke noe om det. Vi er en liten og tett sammenknyttet etat, og når en tredjedel av de ansatte skal flyttes blir det vanskelig. Vi er veldig avhengig faglig av hverandres kompetanse, sier hun.

Olsen poengterer at det blir vanskelig å dagpendle med for eksempel tog til Gjøvik, og hun sier flyttingen er brudd på regjeringens egne lovnader.

- Jeg forstår ingen av Navarsetes argumenter. Hun bryter også Soria Moria-erklæringen, som sier at det er nye virksomheter som skal legges utenfor Oslo. I tillegg er det noe med måten det skjer på, som kom så bardus på oss.

- Det er uholdbart at de tillitsvalgte får beskjed en halvtime før pressemeldingen sendes ut. Nyheten kom som et sjokk på de ansatte i Statens bygningstekniske etat. 22 av totalt 60 ansatte risikerer utflytting og fagmiljøer blir splittet opp. Vi er ikke mot opprettelse av nye statlige etater utenfor Oslo, derimot ser vi ikke noe poeng i å rasere velfungerende etablerte statlige etater på denne måten, sier leder Bjørn Halvorsen i NTL Sentralforvaltningen.

Heller ikke direktøren for Statens bygningstekniske etat visste mye:

- Vår oppgave nå blir å ta vare på de ansatte. Hvor mange som vil flytte vet vi ingenting om i dag, og vi har heller ikke oversikt om til hvilke kontorer vi skal bruke på Gjøvik. Mange stiller seg undrende til timingen, men dette er en sak som ligger over vårt mandat å ha noe mening om, sier Morten Lie til bygg.no.

Ordføreren i Gjøvik visste heller ingenting:

- Ja, dette kom litt kastet på oss. Jeg fikk først kjennskap til det i går kveld, sier Bjørn Iddberg til NRK.

Navarsete selv er meget godt fornøyd med avgjørelsen:

- Regjeringen ønsker at folk skal kunne bo og leve godt over hele landet. Da er det viktig med arbeidsplasser, ikke minst kompetansearbeidsplasser. Derfor flytter vi en tredjedel av Statens Bygningstekniske etat fra Oslo til Gjøvik, sier hun.

Hun sier også at hun har forståelse for at flyttingen påvirker de ansatte, og legger til at hun har stor tro på at ledelsen i etaten vil håndtere dette på en god måte.

Annonse
Annonse