JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever arbeidsgiverreaksjon mot Aarebrot

Frp-topp Christian Tybring-Gjedde føler seg mobbet av professor Frank Aarebrot. Nå krever han at Aarebrots arbeidsgiver, Universitetet i Bergen, gir forskeren en advarsel.

– At Frank Aarebrot går ut og kaller en stortingsrepresentant for xenofob og fremmedfiendtlig, syns jeg er en rimelig drøy påstand som burde dokumenteres. Jeg syns det er en helt urimelig karakteristikk av meg. At en offentlig ansatt går ut med det – ett sted må grensen gå, sier Christian Tybring-Gjedde til Forskerforum.

– Les Mener UiB bør reagere mot Aarebrot

Selv mener Frank Aarebrot at Christian Tybring-Gjeddes utspill er oppsiktsvekkende og skremmende.

– Det sier jo noe om hva han mener om ytringsfriheten. Den er ikke avhengig av arbeidsgivers tillatelse. Men det er kanskje det samfunnet han ønsker – at ytringsfriheten skal være avhengig av arbeidsgivers tillatelse, sier Aarebrot. Han mener Christian Tybring-Gjedde på egenhånd belegger grunnlaget for hans karakteristikk, sier han til Forskerforum.

– Det er totalt unødvendig å belegge det, for han belegger det jo selv hver gang han skriver en kronikk, sier Aarebrot.

Frank Aarebrots arbeidsgiver bekrefter overfor Forskerforum at universitetet ikke ønsker å forfølge saken. Instituttleder ved Institutt for sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen, hvor Aarebrot er ansatt, vil ikke kommentere professorens uttalelser.

– Denne typen diskusjoner har vi ikke tenkt å legge oss opp i, sier instituttleder Gunnar Grendstad. – Jeg har ikke tenkt å foreta meg noe, for dette er en del av den politiske debatten og den akademiske frihet. Frank Aarebrot kan delta fritt som akademiker og aktiv debattant.

Annonse
Annonse