JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil straffe sosial dumping hardere

Arbeidsgivere slipper for lett unna grove tilfeller av sosial dumping og lovbruddene straffes ikke hardt nok, mener ansatte i Arbeidstilsynet.

einar.fjellvik@lomedia.no

Det kommer fram i Fafo-notatet «Evaluering av tiltak mot sosial dumping» som ble offentliggjort i dag.

Selv om Arbeidstilsynet har mulighet til å stanse virksomheter som opptrer med fare for liv og helse, mener informantene i tilsynet at det må sterkere lut til i spesielt grove tilfeller av sosial dumping. For å få bukt med grove og gjentakende brudd etterlyser de både kraftigere bøter, lenger foreldelsesfrist og at det bør bli vanskeligere å starte og drive bedrift i Norge.

Notatet viser også at selv om tilsynsaktiviteten har vært stor, så etterlyser bedriftene enda flere tilsyn. Det gis også bred støtte til ulike reguleringer.

Id-kortene, som er innført i bygg og anlegg, har fått stor utbredelse og får «stå-karakter» av de som er berørt, konkluderer de fire Fafo-forskerne som har utarbeidet ntoatet..

Last ned hele Fafo-notatet «Evaluering av tiltak mot sosial dumping» (pdf)

Annonse
Annonse