JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Venter på arbeidsrettsdom

Arbeidsretten har i dag behandlet Bekken & Strøm-saken. Dommen ventes tidligst torsdag ettermiddag. Når det eventuelt blir streik, er derfor ikke avgjort, sier Fellesforbundet.

Bakgrunnen for stevningen fra Bekken & Strøms advokat er at Gjøvik-bedriften mener at plassoppsigelsen og plassfratredelsen ikke er fremmet i tråd med Arbeidstvistloven. De varslet derfor at det vil bli fremmet erstatningskrav mot forbundene for ulovlig arbeidsnedleggelse hvis streiken gjennomføres.

LOs advokat har reagert på dette og bragt saken inn for Arbeidsretten - som en hastesak.

Ny streikeutsettelse

I dag behandlet retten arbeidstvistsaken. Rettens formann varslet at domsavsigelsen tidligst kunne ventes torsdag ettermiddag (25. november), forteller Reidar Lundemo, leder av Fellesforbundets tariffavdeling, til Magasinet for fagorganisertes nettavis. Som konsekvens av det har Fellesforbundet og Handel og Kontor foreløpig ikke tatt stilling til når streiken iverksettes, men vil gjøre det så fort dommen foreligger, forklarer Lundemo videre.

Handel og Kontor og Fellesforbundet hadde som kjent varslet plassfratredelse for sine 20 medlemmer ved Gjøvik-bedriften fra midnatt mandag 22. november (natt til tirsdag, red. anm.). Bakgrunnen er at bedriften ikke vil inngå tariffavtale med de to forbundene. Dette ville betydd en streik ved bedriften fra arbeidstidas begynnelse tirsdag 23. november.

På grunn av Arbeidsrettens hastebehandling måtte den planlagte streiken skyves til 25. november. Nå venter Fellesforbundets og HKs medlemmer i Gjøvik-bedriften på rettens avgjørelse og ny dato for eventuell streik hos Bekken & Strøm.

Støtteuttalelse fra forbundsstyret

Fellesforbundets forbundsstyre vedtok i dag en støtteuttalelse for de ansatte ved Bekken & Strøm AS på Gjøvik:

"Forbundsstyret i Fellesforbundet støtter de ansatte ved Bekken & Strøm AS på Gjøvik i deres kamp for å få opprettet en tariffavtale ved bedriften.

Organisasjonsfrihet og retten til å føre kollektive forhandlinger har lang tradisjon i Norge, og prinsippene er en del av ILOs kjernekonvensjoner. Ved at bedriften nå nekter å inngå tariffavtale er de dermed med på å bryte disse prinsippene. Det er en rett i Norge å fagorganisere seg, og det er også en rett å kunne føre arbeidskamp for å opprette tariffavtale.

Våre medlemmer skal vite at hele Fellesforbundet vil gjøre det som er mulig for å få på plass en tariffavtale ved bedriften.

Forbundsstyret oppfordrer ledelsen ved Bekken & Strøm AS til å innfri kravet om å få opprettet tariffavtale og etablere ordnede forhold, slik det er vanlig i norsk arbeidsliv."

Annonse
Annonse