JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Vi skjuler ikke ledigheten

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) avviser påstander om at Norge gjemmer arbeidsledige – ved at de er plassert på trygdeordninger.

Høyre og Fremskrittspartiet anklager regjeringen for å gjemme bort arbeidsledigheten, ved at mange er plassert på trygd.

Nå går statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på frontalangrep de to høyrepartiene.

- De sier vi gjemmer bort de arbeidsledige på trygdestatistikken. Da må dere vite følgende: At hvis det var slik, da skulle jo sysselsettinga være lav i Norge. Men sannhenten er at sysselsettinga i Norge er høy, uttaler Stoltenberg.

Han trakk fram statistikk som viser at 76 prosent av befolkningen mellom 15 og 64 år i Norge er sysselsatte. I våre naboland er den lavere: I Sverige er 72 prosent i arbeid, i USA 67 prosent og gjennomsnittet i EU er 66 prosent.

- At vi har mange på trygd skyldes ikke at det er få som jobber, men det betyr at det er færre som forsørges av familien. Det er ikke noe svakhet ved et velferdssamfunn at du har mange i jobb, få som forsørges av familie, og ganske mange på trygd, sier Stoltenberg.

Ønsker rødgrønn jubel

Statsministeren merker seg kritikken i flere saker fra LO-hold.

Han minnet om regjeringens satsing på offentlig sektor.

- Vi har nådd målet om full barnehagedekning. Etter svak vekst i kommunesektoren, er det nå sterk vekst. Fra 2005-2009 ble det 40.000 flere årsverk i kommunesektoren. Det er fem ganger mer enn i siste periode for de borgerlige regjeringen, sa Stoltenberg.

Annonse
Annonse