JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Atea til Arbeidsretten

Meklingen mellom Atea og EL & IT Forbundet om opprettelse av overenskomst er utsatt. Først skal saken til Arbeidsretten.

knut.viggen@lomedia.no

Partene møttes til mekling hos kretsmekler i Oslo 10. desember. Bakgrunnen for melingen er forbundets krav om å opprette overenskomst i bedriften. Dette kravet har Atea avvist kategorisk. 8. november varslet EL & IT Forbundet plassoppsigelser og saken ble sendt inn til mekling.

I meklingen ble det raskt klart at partene har svært ulik oppfatning av grunnlaget for forbundets krav. Atea hevder at en lokalt inngått protokoll knyttet til virksomhetsoverdragelsen av Umoe IKT er å forstå som en tariffavtale og at det dermed er fredsplikt og ingen streikerett.

Dette er en opfatning EL & IT Forbundet er fullstendig uenig i.

Dermed blir det opp til Arbeidsretten å avgjøre saken. Den er berammet til 17. og 18. januar. Etter dom i Arbeidsretten vil meklingen kunne bli gjenopptatt.

EL & IT Forbundet har rundt 170 medlemmer i bedriften, mange av dem med fartstid fra gamle Umoe IKT, som i sin tid ble kjøpt opp av Atea, som er et nordisk selskap med hovedvirksomhet innen leveranser av IT-infrastruktur.

Annonse
Annonse