JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik fra 8. desember

Fellesforbundets medlemmer hos Rockefeller og John Dee går til streik for tariffavtale. Onsdagens mekling mellom partene førte ikke til enighet. Arbeidskampen starter 8. desember.

En skuffet Kristian Kristiansen, Fellesforbundets distriktssekretær for Oslo/Akershus, snakket med Magasinet for fagorganisertes nettavis like etter dagens mekling som varte i over seks timer.

– Ja, jeg trodde vi skulle greie å komme fram til en løsning, nemlig inngåelse av tariffavtale, men slik ble det altså ikke. Så nå er våre 48 medlemmer i konflikt fra 8. desember av, forteller Kristiansen.

Ikke Sentrum Scene

Arbeidskampen gjelder imidlertid ikke Sentrum Scene AS som er et datterselskap til Auditorium AS, driftsselskapet til Rockefeller og John Dee.

Årsaken til at det ikke kan bli konflikt hos Sentrum Scene samtidig, er at Fellesforbundet ikke har fremmet eget krav om tariffavtale overfor aksjeselskapet Sentrum Scene. Det ble fremmet overfor Auditorium AS, altså driftsselskapet til de populære utestedene Rockefeller og John Dee.

– En tabbe av oss

– Det var en tabbe av oss. Det burde vi ha oppdaget, innrømmer Clas Delp, forbundssekretær med hovedansvar for Riksavtalen til Fellesforbundet.

Arbeidssituasjonen til de 48 fagorganiserte er slik at de både jobber på Rockefeller og Sentrum Scene. Med dette kan det hende at de streiker for tariffavtale foran Rockefeller og John Dee, men må jobbe på Sentrum Scene, forklarer Delp på spørsmål fra Magasinet for fagorganiserte.

Når kravet om tariffavtale eventuelt fremmes overfor Sentrum Scene AS, er foreløpig ikke avklart, sa Clas Delp sent onsdag kveld.

Varslet søksmål mot Fellesforbundet

Under dagens mekling tilbød Auditorium AS å inngå tariffavtale med Fellesforbundet fra 1. juli 2011 av. Da løper den husinterne avtalen på Rockefeller og John Dee ut. Men det sa forbundet nei til.

– Arbeidsgiverne mente at husavtalen står i veien for å inngå tariffavtale nå. Det er selvfølgelig bare tull, fortsetter Delp som forteller videre at advokaten til Auditorium AS varslet å gå til sak mot Fellesforbundet for ulovlig arbeidskonflikt under meklingen.

– Men de har ikke angitt hvilket forhold de vil gå til sak mot, avslutter forbundssekretæren.

– Følg de fagorganisertes støttegruppe på Facebook her.

Annonse
Annonse