JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtt de streikende

– Møt opp i dag og støtt de streikende på Bekken & Strøm, oppfordrer Reidar Elnæs. Han var streikegeneral under konflikten på Jevnaker i vår.

ane.borrud@lomedia.no

I dag klokka 13:00 er det markering med støtte til dem som streiker for å få tariffavtale på Bekken & Strøm på Gjøvik .

For syv måneder siden var det tilsvarende støttemarkering på Jevnaker. Da var det et firma innenfor Arbeidsmandsforbundets område, Åsmund Pettersen & Sønn, som var i streik for avtale. 23. april i år gikk de organiserte i Jevnaker-bedriften til streik for å få avtalen på plass. Etter 10 uker i streik ga de seg, uten tariffavtale.

– Dette er nesten som å være tilbake i april, sier Reidar Elnæs.

– Jeg veit hvordan de har det der borte nå. Og jeg veit hvordan streikegeneralen der har det. Jeg misunner ham ikke, sier han.

Møt opp

Reidar Elnæs oppfordrer alle som har mulighet til å møte opp på Gjøvik i dag. Det gjør også Roy Olav Olsen, distriktssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund i Oppland og Hedmark.

– Jeg oppfordrer alle til å vise sin støtte til dem som streiker på Gjøvik, både moralsk, og økonomisk – dersom det skulle være behov for det, sier Olsen.

Svein Johannesen, forbundssekretær i Arbeidsmandsforbundet, er enig

– Vi fikk mye oppmerksomhet på vår streik. Nå er et vår tur til å støtte de streikende på Bekken & Strøm. Det er viktig at folk møter opp på markeringen i dag og viser sin sympati, understreker han.

Likheter

Reidar Elnæs ser mange likheter mellom streiken på Gjøvik, og streiken han var med på på Jevnaker. Det gjør også Svein Johansen.

– Jeg ser jo koblingene mellom Åsmund Pettersen & Sønn og Bekken & Strøm. Da vi tapte streiken på Jevnaker fikk arbeidsgivere som er imot en tariffavtale et signal om at det nytter, slår Johansen fast.

Forbundssekretæren mener at den tapte streiken på Jevnaker gir store konsekvenser.

– Dette er nå i ferd med å spre seg, og spesielt innen maskin frykter jeg vi kommer til å få flere sånne konflikter, sier han.

Full støtte

Det mangler ikke på støtte til de streikende på Gjøvik.

– Da vi var i streik fikk vi mye oppmerksomhet av fagbevegelsen. Nå er det vår tur til å støtte de streikende på Bekken & Strøm, sier Johansen.

Reidar Elnæs ønsker de fagorganiserte lykke til.

– Jeg håper inderlig de ikke gir seg, avslutter han.

Både Reidar Elnæs, Roy Olav Olsen og Svein Johansen er enige:

– Denne streiken kan vi ikke tape.

Annonse
Annonse