JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ledelsens ansvar

Konsertforeningen Blå rister på hodet over at ledelsen på Rockefeller nekter å inngå tariffavtale med de ansatte. – Ansvaret for streiken ligger ene og alene hos ledelsen i Auditorium AS, skriver den i sin støttehilsen.

– Som landets største konsertscene burde Rockefeller kjenne sitt ansvar og hilse en tariffavtale velkommen - i stedet for å sette bedriften i en streikesituasjon, mener de ansatte i Konsertforeningen Blå i hovedstaden.

– Kulturvirksomhet skal aldri være til hinder for de ansattes faglige rettigheter, og vi er glade for at de fagorganiserte på Rockefeller tar denne kampen, skriver de videre.

De ansatte i Konsertforeningen Blå var i 2005/2006 aktive deltakere i kravet om tariffavtale for de bar-ansatte på Blå.

– Bevisst tåkelegging

– Vi kjenner godt igjen arbeidsgivernes bevisste tåkelegging av tariffbegrepet. Men erfaringene fra Blå har vist at det er helt uproblematisk for en konsertscene å forholde seg til en tariffavtale med fagforeninga, noe Rockefeller bør ta lærdom av, heter det videre i deres solidariske hilsen til Fellesforbundets 48 medlemmer som trolig går ut i streik fra førstkommende ønsdag 8. desember.

– En streik går alltid utover en tredje part. I dette tilfellet vil det særlig ramme de mange artistene som skal ha konserter på Rockefeller eller John Dee i desember, skriver Konsertforeningen Blå videre.

Store konsekvenser for enkeltpersoner

– Dette vil få store økonomiske konsekvenser for enkeltpersoner. Ansvaret for dette ligger ene og alene på ledelsen i Auditorium AS som kunne løst denne situasjonen ved å akseptere tariffkravet, mener foreningen.

– Vi oppfordrer kulturarbeidere, teknikere, artister, serveringspersonale og alle andre om å slutte opp om tariffkravet og den varslede streiken.

– Følg de fagorganisertes støttegruppe på Facebook her.

Annonse
Annonse