JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streiken utsatt

Fellesforbundet har utsatt streiken på Rockefeller i Oslo som var planlagt fra onsdag 8. desember. Det skyldes at forbundet er blitt stevnet inn for Arbeidsretten av Rockefellers eiere.

Fellesforbundet har som kjent krevd tariffavtaler for sine 48 medlemmer ved de to utestedene Rockefeller og John D. i Oslo. Stedene eies av selskapet Auditorium AS som ikke har ønsket å inngå en slik avtale, skriver forbundet på sine hjemmesider.

Usikkert når streik

Saken har vært til mekling hos Riksmeklingsmannen uten at den førte fram til undertegnelse av tariffavtale. Etter planen skulle streik iverksettes fra arbeidstidas begynnelse onsdag 8. desember.

Auditorium AS har imidlertid stevnet Fellesforbundet for Arbeidsretten som har satt dette opp som en hastesak torsdag 9. desember. Fellesforbundet har derfor varslet Riksmeklingsmannen om at en mulig streik ikke vil bli iverksatt før dommen foreligger, skriver forbundet videre.

Som Bekken & Strøm

Auditorium-ledelsens fremgangsmåte er nærmest en blåkopi av den eierne av arbeidstøybedriften Bekken & Strøm på Gjøvik brukte i slutten av november: de stevnet Fellesforbundet inn for Arbeidsretten for å få overprøvd lovligheten av den varslede konflikten.

Forbundet vant i retten, men hastebehandlingen førte selvfølgelig til at den planlagte streiken måtte utsettes der flere ganger. Det tok én dag før Arbeidsrettens avgjørelse forelå.

Tariffavtale-krav hos Sentrum Scene også

Kristian Kristiansen, Fellesforbundets distriktssekretær for Oslo/Akershus, forteller på spørsmål fra Magasinet for fagorganiserte at forbundet nå har sendt krav om tariffavtale også til Sentrum Scene AS, et datterselskap til Auditorium AS. I kravbrevet har Fellesforbundet foreslått et møte 14. desember, sier han.

"Forglemmelsen" kan føre til at Fellesforbundets medlemmer streiker foran Rockefeller og John Dee, men at de må jobbe ved det tredje arbeidsstedet, Sentrum Scene, bare 100 meter unna.

– Følg de fagorganisertes støttegruppe på Facebook.

Annonse

Flere saker

Annonse