JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Globalt nett for anstendig arbeid

I går lanserte utenriksminister Jonas Gahr Støre et internasjonalt nettverk for anstendig arbeid.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

- Hvis vi skal lykkes med økt økonomisk integrasjon og handel, må vi sørge for at gevinstene ved globaliseringen blir rettferdig fordelt, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre da han lanserte nettverket «Just Jobs Network» i Washington DC i går.

Les pressemeldingen

Nettverket komme med forslag til hvordan ulike lands regjeringer kan utforme sin politikk for å fremme anstendig arbeid nasjonalt og med forslag til hvordan man på den globale arenaen og i internasjonale organisasjoner sammen kan bidra til økt handel og økonomisk integrasjon i full respekt for arbeidstakers rettigheter og behov.

Støre viste til erfaringer fra de nordiske land som viser at å skape anstendige arbeidsplasser og gode systemer for sosial beskyttelse ikke bare er viktig ut fra et rettferdighets synspunkt, men også fordi det gavner økonomien.

Fafo skal være med i netterverket, som koordineres av den amerikanske tenketanken Center for American Progress og vil ha deltakere fra blant annet Sør-Afrika, India og Spania. Nettverket er satt sammen for to år og Norge vil gi økonomisk støtte til arbeidet.

Tenketanken kommer i kjølvannet av at regjeringen i 2008 lanserte en global strategi for anstendig arbeid og samlet ILO og Verdens handelsorganisasjon (WTO) i Norge.

LES MER: Samarbeid mot arbeidsløshet

Den norske utenriksministeren vil selv delta i en uformell gruppe av rådgivere til nettverket. I denne gruppen vil også lederen for Center for American Progress, John Podesta og den tidligere arbeidsministeren i Portugal Maria Maria Joao Rodrigues delta.

Annonse
Annonse