JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Godt å være i gang

De organiserte ved Rockefeller er i gang med sin streik – og er sikre på at den ender med tariffavtalen de krever.

erlend.angelo@lomedia.no

Fredag fikk de jubelbeskjeden de hadde ventet på: Arbeidsretten dømte i favør de organiserte. Lørdag startet de streiken på utestedene Rockefeller og John Dee.

Endelig

– Vi skulle selvfølgelig veldig gjerne vært denne streiken foruten, men etter de siste dagene er det godt å endelig være i gang. Det har vært mange nok utsettelser nå, sier tillitsvalgt Daniel Kvarstein, som til daglig jobber som vakt på utestedene.

Streiken skulle egentlig startet onsdag 8. desember, men ble utsatt etter at eier Auditorium AS stevnet Fellesforbundet for Arbeidsretten. Det endte med seier på alle punkter for Fellesforbundet og de 50 organiserte ved utestedene.

** Dommen fra Arbeidsretten **

45 er nå tatt ut i streik.

Godt oppmøtte

Mange hadde møtt opp foran utestedet Rockefeller lørdag for støtte til de streikende.

– Det ble litt kort frist, og vi skulle gjerne vært flere, men vi skal markere oss enda mer onsdag, sier Kvarstein.

Da kommer representanter fra flere politiske partier og fagbevegelsen.

– Vi får mye støtte i denne saken. Både blant kolleger og de besøkende som vi stopper. Mange viser forståelse, og noen har til og med snudd i døra, forteller Kvarstein.

Trumfkort

De organiserte er sikre i sin sak: Denne konflikten skal ende med tariffavtalen som de krever.

– Vi har regnet fram til 80-90 som jobber mer eller mindre fast på utestedene, og vi er 50 som streiker. Da klarer vi å ramme dem, sier Kvarstein.

Som dessuten mener de organiserte har ett stort trumfkort på hånda:

– Ringnes-klubben sier de ikke kommer til å levere øl hit. Det er ikke rent få liter som leveres hver uke, selv om ledelsen hardnakket påstår at vi ikke er noe serveringssted.

– Dette skal vi klare. Det er bare et spørsmål om tid, sier en selvsikker klubbleder.

Annonse

Flere saker

Annonse