JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen pakker i Innovasjon Norge

NTL-tillitsvalgt i Innovasjon Norge, Anne Helgesen er svært misfornøyd med at det ikke er satt av penger til pakker i forbindelse med nedbemanningen.

torgny.hasaas@lomedia.no

– Ved ikke å stille opp med noen penger, går en også glipp av de som frivillig kunne tenke seg å slutte, sier tillitsvalgt for Norsk Tjenestemannslag i Innovasjon Norge, Anne Helgesen til LO-Aktuelt.

I statsbudsjettet fikk Innovasjon Norge 90 millioner kroner mindre å rutte med i 2011. Dagen før budsjettet kom ble det anslått at kuttet kunne føre til at 50-60 stillinger ville bli borte.

– Styret skal fjerne mellom 90 og 120 stillinger som følge av Nærings- og handelsdepartementets kutt, bekrefter seniorrådgiver Børge Jomaas til NTB.

Helgesen er svært misfornøyd med hvordan næringsminister Trond Giske har fremstilt saken med nedbemanning i Innovasjon Norge. I forbindelse med statsbudsjettet sa han at årsaken til kuttet er at Innovasjon Norge ble tilført ekstramidler som et stimmuleringstiltak i forbindelse med finanskrisa.

– Det er riktig, men da ble det tilsatt 21 personer i 3-årsengasjement. Nå skal mellom 90 og 120 mennesker bort.

Innovasjon Norge er et statlig organ som forvalter lån og tilskudd til enkeltbedrifter for å fremme innovasjon og næringsutvikling. De har mer enn 800 ansatte.

Fredag er det styremøte i virksomheten. Da skal styreleder Reidar Sandal finne ut hvordan det er mulig med et så stort kutt. Problemet hans vil være at Innovasjon Norge har ikke blitt fratatt noen oppgaver.

Derfor regner NTL-tillitsvalgte Helgesen med at det blir foretatt et jevnt kutt etter det såkalte ostehøvelprinsippet.

– Vi fikk 20 millioner ekstra når statsbudsjettet i salderinga. Hadde vi fått 40-50 millioner kroner så hadde vi hatt mulighet til å gjennomføre en ordentlig prosess, mener Helgesen.

Hun er opptatt av at det er viktig ikke bare å se på antall ansatte og hvor mange som skal ut.

– Dette er enkeltmennesker som nå kommer til å miste jobben sin, sier Helgesen.

Annonse
Annonse