JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Yssen en ikke-sak for HK

Forbundsleder Sture Arntzen i HK ønsker ikke å kommentere konflikten mellom Ingunn Yssen og LO-leder Gerd-Liv Valla. Begge de to er medlemmer av Norsk Tjenestemannslag. – Dette er en personalsak for LO, sier Arntzen.

I dag ble det klart at LOs sekretær for internasjonal avdeling, Ingunn Yssen, sier opp sin stilling. Det har hun gjort gjennom et svært utfyllende brev, som blir gjengitt i dagens VG.– LO-lederens oppførsel har gjort det umulig for meg å gjøre en så god jobb som jeg gjerne ville, og har også gjort det umulig å fortsette i stillingen som Internasjonal Sekretær, skriver Yssen i brevet.

Følte seg trakassert

Ingunn Yssen hevder at Gerd-Liv Valla gjennom de tre årene hun jobbet i LO fratok henne både arbeidsoppgaver og ansvar. Hun mener også LO-lederen hadde som intensjon å udugeliggjøre henne. Saken har fått stor oppmerksomhet i de fleste medier, og er en kilen sak for LO, som til vanlig kjemper for arbeidstakernes rettigheter. Det var grunnen til at LO-lederen i dag valgte å møte pressen.– Det som sies har ikke rot i virkeligheten, og jeg har veldig god samvittighet for hvordan denne saken er håndtert, sier Gerd-Liv Valla. Hun tror ikke det er noen fare for at andre ansatte sitter med lignende historier, og går så langt som å si at LOs håndtering av denne saken er et eksempel til etterfølgelse for andre arbeidsgivere.

Ingen kommentar

I HK ønsker forbundsleder Sture Arntzen ikke å kommentere saken. Normalt er de LO-ansatte medlemmer av Handel og Kontor. Hadde det vært tilfelle også her, ville HK involvert seg på en annen måte. Enkelte ledere i LO-systemet velger imidlertid å beholde sine gamle medlemskap, så også Ingunn Yssen. – Begge de to er organisert i Norsk Tjenestemansslag. Derfor velger vi å se på dette som en personalsak for LO, sier Artnzen til HK-Nytt.

Annonse

Flere saker

Annonse