JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Null tillit til bedriftslege

Ved Peterson Emballasje i Sarpsborg er de ansatte i opprør fordi ledelsen vil sette inn en bekjent av eierne som ny bedriftslege. Forgjengeren ble sagt opp – uten saklig grunn, sier samtlige fagforeninger.

Både Arbeidsmiljøutvalget (AMU) ved bedriften og samtlige klubber – det vil si Fellesforbundet, HK og FLT, går imot bedriftens planer.– Først fikk vi høre at den tidligere bedriftslegen var sagt opp på grunn av innsparingsbehov. Det er for så vidt greit. Men det kan ikke være slik at man sier opp en for så å ansette en ny, sier leder for HK-klubben, Lars Mathisen.Også leder for Fellesforbundets medlemmer er sterkt kritisk.– Denne legen skal, etter det vi får høre, gi nye tilbud. For eksempel konsultasjoner hvis det er fare for sykemelding, eller når ansatte har vært sykmeldt over lengre tid. Men det kunne den tidligere legen også gjort. Dette handler om en usaklig oppsigelse, og om overkjøring både av AMU og de ansatte, sier Trude Tinnlund Johansen.

Eiernes mann

Det er godt kjent at legen som skal ansettes, er en bekjent av de nye eierne i Peterson Emballasje. Dette, samt hele prosessen i forkant, vekker raseri på bedriften. Den aktuelle legen er derfor blitt oppfordret til ikke å søke stillingen. Dette har han ikke etterkommet.– Vi har et ganske høyt sykefravær, rundt 9 prosent. Det kommer i all hovedsak av belastningsskader. Det kan ikke være bra for fraværet at bedriften overkjører de ansatte på denne måten, og at legen har null tillit, sier Tinnlund Johansen.

Enstemmig AMU

Arbeidsmiljøutvalget har tatt samme standpunkt som fagforeningene ved bedriften. Et enstemmig vedtak slår fast at bedriftshelsetjenesten nå skal betjenes av bedriftssykepleier alene, og at bedriftshelsetjenesten skal samarbeide med NAV, IA-kontakten og HMS-organisasjonen. Arbeidsmedisinske vurderinger eller konsultasjoner som er nødvendige, skal kjøpes inn fra leger eller institusjoner med kompetanse på området, heter det.Til tross for AMUs vedtak, vil bedriften ansette den omstridte legen.

Gå til fastlegen!

– Derfor oppfordrer vi nå medlemmene til å bruke sin egen fastlege. Vi har i utgangspunktet ikke noe imot den nye legen, men kan ikke akseptere denne fremgangsmåten. Hvem blir offer for en slik politikk nesten gang, spør HK-tillitsvalgt Lars Mathisen.Han sier det selvfølgelig er opp til den enkelte å følge rådet for klubben. Men han har liten tro på at den nye legen vil ha altfor mye å gjøre.- Det blir en protestaksjon. Vi kan ikke akseptere dette, sier Mathisen til HK-Nytt.Det samme sier alle klubblederne i sitt opprop til de ansatte i bedriften.- Vi har sagt klart i fra at vi ikke aksepterer prosessen som er gjennomført, og at vi heller ikke aksepterer eiernes lege.–Vi vil motsette oss at de ansattes journaler skal utleveres for å brukes med andre hensikter enn forebyggende bedriftshelsetjeneste, heter det fra klubbene.

Annonse
Annonse