JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Har svart Arbeidstilsynet

LO har nå kommet med et fyldig svar til Arbeidstilsynet om arbeidsmiljøet i organisasjonen. Avdelingsleder Pål H. Lund i tilsynet kan ikke gå inn på kvaliteten i svaret, men er tilfreds med at LO ser ut til å ha lagt mye arbeid i svarbrevet.

Fristen for svaret gikk ut fredag og LOs brev er på 21 sider pluss 40 vedlegg. Avdelingsleder Pål H. Lund i Arbeidstilsynet sier til LO-Aktuelt at han nå har satt tre ansatte på saken, blant annet med tanke på å offentliggjøre hovedbrevet fra LO. Her kommer personvernhensyn inn, men Lund sier de vil offentliggjøre mest mulig av svaret.

I sitt brev til LO viser Arbeidstilsynet til media, og ber om en redegjørelse om hvordan arbeidsmiljøet for de ansatte er. De ber om skriftlige opplysninger om hvordan det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet i LO er organisert og praktiseres. De ber også om hvilke kartlegginger som er gjennomført de to siste årene, og eventuelt hvilke handlingsplaner som foreligger.

Arbeidstilsynet spør også om hvilke prosedyrer/rutiner LO har for å sikre at ansatte ikke utsettes for trakassering eller utilbørlig opptreden. Arbeidstilsynet vil vurdere svaret utover i uken som kommer, og vil så etter hvert se på om de trenger ytterligere informasjon, om saken skal avsluttes eller om det er aktuelt med pålegg eller tilsyn.

Tilsynet gransker ikke selve Yssen-saken, da den tidligere internasjonale sekretæren ikke lenger jobber i organisasjonen.

Annonse

Flere saker

Annonse