JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO krever økt kjøpekraft

LO vil kreve økt kjøpekraft ved det kommende lønnsoppgjøret, men sier at en forutsetning for et fornuftig oppgjør er moderasjon fra ledere og eiere. Også statsministeren ber topplederne vise moderasjon.

Onsdag møttes partene i arbeidslivet og representanter for regjeringen med statsminister og finansminister i spissen til møte i kontaktutvalget.

Statsminister Jens Stoltenberg understreket på møtet at det for tiden går godt i norsk økonomi. Han pekte på at sysselsettingen er høy og ledigheten lav.

– Derfor er det viktig at vi greier å få til lønnsoppgjør som sikrer arbeidsplasser og tar vare på den gode utviklingen, sa han etter møtet, ifølge NTB og oppfordret også topplederne til å vise moderasjon.

LOs 1. nestleder Roar Flåthen ville ikke foregripe representantskapets behandling av tariffoppgjøret 27. februar, men kunne likevel slå fast at ett av kravene vil være økt kjøpekraft i år.

Men Flåthen krever moderasjon av ledere og eiere om resultatet skal bli fornuftig, og la til at sysselsetting av utsatte grupper, som innvandrere og deltidsansatte som vil jobbe mer, også vil være blant LOs krav i det forestående mellomoppgjøret.

NHO-sjef Finn Bergesen er sikker på at det er mulig å få til et moderat lønnsoppgjør.

Annonse

Flere saker

Annonse