JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler tilsyn i LO

Arbeidstilsynet varsler nå tilsyn ved LOs hovedkontor i Oslo. Verken hovedvernombud Børre Pettersen (bildet) eller seniorrådgiver Ola Winsvold i Arbeidstilsynet ser noen dramatikk i det.

– Det ligger ikke noe dramatikk bak at Arbeidstilsynet Oslo varsler tilsyn, utover det at Arbeidstilsynet på bakgrunn av LOs redegjørelse finner det nødvendig å undersøke LOs arbeidsmiljø nærmere, sier Winsvold, ifølge Arbeidstilsynets nettsider. Tilsynet vil forgå over fem dager i perioden 16.- 20. april.

Tilsynet har tre hovedtema:

– LO som arbeidsgiver, herunder fordeling av ansvar og myndighet

– Arbeidsmiljøutvalgets (AMU) rolle og funksjon

– Arbeidsmiljøarbeidet i praksis, med særlig vekt på psykososial problematikk

I brevet til LO skriver tilsynet at interesseorganisasjoner har et felles kjennetegn ved at det ofte er en blanding av valgte og fast ansatte, med forskjellige forutsetninger og motivasjon, og vesentlig flere premissgivere til de oppgaver som skal prioriteres. - Videre har vi erfaring med at beslutningsprosessene og ansvarsforhold er ulikt organisert sdammenlignet med privat og offentlig sektor, heter det i brevet.

Helt normalt

- Det er en helt normal oppfølging at Arbeidstilsynet vil prate med oss om visse ting, og de ber om et møte for dette mandag 16. april. Jeg ville blitt overrasket hvis de ikke fulgte opp med et møte eller det de kaller tilsyn, sier hovedvernombud Børre Pettersen i en kommentar.Han mener det er helt kurant at Arbeidstilsynet på basis av tidligere erfaringer med interesseorganisasjoner vil se på LO som arbeidsgiver, og få en nærmere avklaring av rollefordelingen mellom valgte og ansatte i LO. Det samme gjelder arbeidsmiljøutvalgets rolle og fullmakter.

Tillitsvalgte

På møtet med Arbeidstilsynet 16. april vil LOs øverste ledelse, hovedvernombudet og valgte representanter for de ansatte være til stede, opplyser Pettersen. LO tar til etterretning at Arbeidstilsynet har besluttet å gjennomføre tilsyn i LO, og vil legge til rette for at tilsynet kan gjennomføres på best mulig måte og etter Arbeidstilsynets ønsker, heter det i en melding på lo.no.

Annonse
Annonse