JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valla er sykmeldt

LO-leder Gerd-Liv Valla er sykmeldt i fire uker på grunn av ryggproblemer.

Valla var onsdag til konsultasjon på Aker universitetssykehus. Det ble konstatert at hun har fått en kraftig forverring av de muskel- og skjelettplagene hun har hatt etter at hun brakk ryggen i skiløypa i januar i fjor. Forverringen ses i sammenheng med den pågående Yssen-saken og flere uker med hardt press fra mediene.– Yssen-saken har indirekte vært sterkt medvirkende til at hun har fått en forverring av smertene, sier informasjonsrådgiver Martin Steen til NTB.

Deltar i granskingen

Sykmeldingen innebærer at Valla må avlyse en rekke møter, arrangementer og tjenestereiser. Men hun vil delta i det pågående granskingsarbeidet om arbeidsmiljøet i LO.– Gerd-Liv Valla vil, så langt det er helsemessig mulig, medvirke i Fougner-utvalgets arbeid, opplyser LOs informasjonstjeneste til TV 2.LO-lederen er sykmeldt fram til 18. mars. Inntil da er det nestleder Roar Flåthen som skal fronte Landsorganisasjonen og håndtere Vallas oppgaver. Det gjorde han også da Valla var borte i flere måneder etter ryggbruddet i fjor.Flåthen skal ta hånd om planleggingen for forberedelsene til årets mellomoppgjør. Det begynner rundt midten av mars, og det er håp om at LO-lederen skal være tilbake tidsnok til starten av oppgjøret.– Lønnsoppgjøret blir uansett tatt godt hånd om, sier Steen.

– Lønnsoppgjøret som normalt

Han avviser at sykmeldingen vil få noe større konsekvenser for vårens lønnsoppgjør og forberedelsene til det. – Arbeidet og forberedelsene til oppgjøret går som planlagt, og sykemeldingen kommer ikke til å få noen større påvirkning på dette arbeidet. Selv om Valla er sykmeldt kommer det nok dessuten til å være en dialog mellom henne og de som er involvert i dette arbeidet, sier han.Valla har den siste tiden i stor grad jobbet hjemme. Ifølge flere medier skal hun dessuten fortsatt være under politibeskyttelse etter drapstrusselen hun fikk da Yssen-saken raste for fullt. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse