JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke bankstreik

Streik ble avverket i siste liten ved at ledelsen i Western Union International Bank sa ja til tariffavtale. Samtlige 18 ansatte i banken er organisert i HK.

– Jeg er både stolt og glad, sier rådgiver Karin Torp i HK.Fredag ettermiddag tikket det inn en melding fra ledelsen i Western Union International Bank. Etter å ha strittet i mot, måtte de melde pass. De ansatte skal nå få tariffavtale.– De skjønte vel at det ikke nyttet. Heldigvis, sier Torp.

Internasjonalt miljø

Western Union International Bank har små bankfilialer både i Trondheim, Stavanger, Bergen og Drammen, ved siden av Oslo. Hver filial bemannes av noen få ansatte. Mekling om tariffavtale var egentlig satt til i morgen. Hadde partene ikke kommet i mål da, ville streik vært eneste løsning. Når organisasjonsprosenten er så godt som 100 prosent, ville en streik ført til stengte banker i hele landet. Men det var ingen av de ansatte redde for.– Jeg er mektig imponert over de holdningene medlemmene har vist i denne saken. Jeg har fått e-post fra hver enkelt som klart og tydelig har sagt at streikeviljen er på topp. Det er veldig gledelig med tanke på at størsteparten av arbeidsstokken har utenlandsk opprinnelse. Arbeidsmiljøet er svært internasjonalt, sier Karin Torp.

Ledes fra Østerrike

Den øverste ledelsen i banken sitter i Østerrike. Argumentet mot tariffavtale var at det ikke finnes slikt andre steder. Men det ville verken HK eller de ansatte godta.– Driver man butikk i Norge får man følge norske regler, sier Torp.Neste skritt på veien nå er å få på plass en bedriftsavtale.

Annonse

Flere saker

Annonse