JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mener lekkasjene kan påvirke granskingen

Arbeidsrettsprofessor Henning Jakhelln mener de mange lekkasjene fra utvalget som gransker arbeidsmiljøet i LO, kan påvirke behandlingen av Yssen/Valla-saken.

– Bildet som kommer fram i mediene er så sterkt at det kan bli vanskelig med en uhildet behandling av saken, sier han til Nettavisen .

Henning Jakhelln, som til daglig er professor i arbeidsrett ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo, mener lekkasjene kan redusere verdien av granskingsrapporten som skal legges fram for LOs sekretariat 9. mars.

Åpne rettsmøter – Lekkasjene skaper tvil om verdien av rapporten. Hvis det hadde vært en arbeidsrettssak, ville det vært et åpent rettsmøte. Sammenliknet med vanlige domstoler, er dette mer uklart, på grunn av måten saken blir behandlet på. Vi har ikke regler for dette, sier han til Nettavisen. Han peker på at offentligheten bare har fått tilgang til noe av informasjonen i saken.

– Det åpner for at informasjonen som blir gitt, er styrt eller manipulert, sier han.

Via anonyme kilder har VG kunnet bringe referat fra fortrolige vitneforklaringer i granskingsutvalget. Ifølge avisen skal flere av Vallas sentrale medarbeidere ha fortalt at de føler seg dårlig behandlet av LO-leder Gerd-Liv Valla.

Jakhelln peker på at det ikke behøver å være noe i veien for å la offentlighet få kjennskap til opplysningene i saken. Problemet er at granskningsutvalget ikke har bestemt seg for hvilken linje de skal legge seg på, mener han.

Tause

Lederen for granskningsutvalget, advokat Jan Fougner, ønsker ikke å kommentere lekkasjene som har vært.

- Vi har som annonsert første dag lagt oss på den linje at vi ikke vil kommentere noe rundt utvalgets arbeid før vi er ferdige. Det er den eneste mulige linje i en sak som denne, skriver han i en epost til Nettavisen.

LO-ledelsen vil heller ikke uttale seg til Nettavisen i dag. På representantskapsmøtet i LO tirsdag beklaget nestleder Roar Flåthen lekkasjene i media.

Annonse
Annonse