JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tillitsvalgte frykter at Nav blir dårligere

Norsk Tjenestemannslags (NTL) tillitsvalgte i Nav mener de varslede budsjettkuttene vil føre til alvorlige tilbakeslag for etaten.

morten.hansen@lomedia.no

– Etter tre år med omstilling begynte vi nå å se lyset i tunnelen i form av kortere saksbehandlingstider og bedre service til brukerne. Nedbemanninger nå vil gjøre at vi på mange områder rykker tilbake til start. Det vil gå utover brukerne, sier Jarle Berge, leder av NTL Nav.

Han konstaterer at det er frustrasjon blant ansatte og tillitsvalgte i Nav. De har fått informasjon om den økende utgiftsveksten på utviklingen av datasystemer for sent, og mener politikerne må komme med ekstrabevilgninger.

– Politikerne må være sitt ansvar bevisst og innvilge de ekstrakostnadene som vedlikehold av et eldgammelt og utrangert IKT-system krever. Det er uakseptabelt at økte utgifter til vedlikehold av IKT-systemer ikke fører til økninger i driftsbudsjettet for Nav, sier Berge.

Nå frykter han for lite midler vil føre til lange saksbehandlingstider.

I tillegg krever NTL Nav at nivået på neste års tiltaksplasser minst må opp på årets nivå. Dette mener Berge ville ført til en ressurstilførsel som NAV kunne brukt til å bedre servicen overfor brukerne.

– Et nedtrekk i antall tiltaksplasser gir automatisk nedtrekk i driftsmidlene til Nav. Reduksjon av antall tiltaksplasser gir imidlertid ingen mindre arbeidsbyrde for Nav-kontorene, heller tvert om, slår han fast.

NTL Nav-lederen mener konsekvensen av neste års budsjett vil være at oppfølging av brukerne blir nedprioritert. Han tror dette vil igjen undergrave Nav-reformens intensjon om fokus på arbeid og aktivitet.

– Vi var inne i en positiv utvikling og begynte å få resultater som gikk i riktig retning. Budsjettkutt og nedbemanninger er det siste tilsatte i Nav og brukerne trenger, sier Berge.

Annonse
Annonse