JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bare rot hos Halden Bingo

Føljetongen rundt Halden Bingo fortsetter. Til tross for at bingoen åpnet med nye eiere, og løfter om tariffavtale 22. november, er ingenting forandret for de ansatte.

Det hele startet i februar i fjor. Da organiserte Vera Andreassen, Berit Engen og Barbro Hansen seg i Handel og Kontor. Forholdene hos arbeidsgiveren var uklare. De ønsket seg en tariffavtale for å bli sikret tarifflønn og orden på jobben. – Vi hadde jobbet her i to år for luselønn, og fikk stadig beskjed om at bedriften gikk altfor dårlig til at vi kunne tjene mer. Det gjorde oss veldig usikre, sier Vera Andreassen.

Stengte dører

Noen tariffavtale var imidlertid ikke daværende eier, Egil Hesland, interessert i. Heller ikke da de ansatte truet med streik. I stedet ble jentene møtt med stengte dører da de i slutten av oktober kom på jobb. På døra hang en plakat som fortalte dem, og eventuelle besøkende at bingoen var lagt ned. Arbeidsgiveren hadde ikke fortalt dem at han ville stenge butikken.

Nye eiere

Bare uker senere ble det imidlertid klart at bingoen skulle åpne igjen, nå med nye eiere. Fire lag og foreninger i Halden hadde gått sammen om å drifte bingoen. Lokalene skulle leies av Egil Hesland. – Det er klart jentene skal ha tariffavtale, uttalte Arne Moe til Halden Arbeiderblad da foreningene og de ansatte ble enige om en ny avtale 22. november. Arne Moe representerer Kvik Halden og har blitt talsmann for den nye arbeidsgiveren. Ikke at han har så mye på hjertet forresten. Handel og Kontor har etter uttallige henvender, ennå ikke fått verken han eller medarbeidsgiverne i tale. Og noen tariffavtale er det heller ikke blitt.– Bedriften har ikke en gang fått organisasjonsnummer. Og så lenge vi ikke vet hvem som er arbeidsgiver, kan vi jo heller ikke kreve tariffavtale, sier regionsekretær Bente Tandberg i Region Øst.

Snart brukt opp

I desember, da HK-Nytt sist skrev om saken, var de tre jentene på Halden Bingo optimistiske. I dag er de veldig utålmodige. – Vi går på jobb hver eneste dag, men synes nesten de holder oss for narr. Vi føler at vi stanger hodet i veggen i denne saken, og at de prøver å neglisjere oss etter beste evne. Da blir det også tyngre å jobbe, sier Andreassen.Hun mener det nå snart er slutt på tålmodigheten. Målet har hele tiden vært ordnede forhold på jobben, men nå er det mer uorden enn noen gang.– Men jeg har bestemt meg for at jeg skal bite tenna sammen og stå løpet ut, ikke minst av hensyn til kollegene mine, sier Andreassen. anette@lo-media.no

Annonse
Annonse