JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ønsker ikke omkamp

HK-leder Sture Arntzen ønsker all dokumentasjon på bordet i Valla-saken. Men noen omkamp er han ikke interessert i.

Fougnerutvalgets rapport førte til at Gerd-Liv Valla trakk seg som LO-leder den 9. mars. Den knusende dommen fra utvalget er til nå det eneste dokumentet som er gjort kjent for LOs sekretariat. Denne uka ble imidlertid forsvarsskriftet fra Vallas advokat kjent i mediene, og dermed var det duket for en ny diskusjon om granskingen av LO i forbindelse med den såkalte Yssen-saken.

Til orientering

I skriftet fra advokat Håkon Bleken avvises mobbeanklagene, og han konkluderer med at Ingunn Yssen selv må ta ansvaret for at hun opplevde det vanskelig å jobbe i LO. HK-leder Sture Arntzen, som har vært en av Vallas støttespillere i denne saken, ønsker nå at også Vallas side av saken skal gjøres kjent i LOs sekretariat, gjennom at advokatens dokument legges fram.– Det er naturlig at skrivet fra advokat Bleken legges fram for sekretariatet som en orienteringssak. Men jeg ber ikke om at det skal realitetsbehandles, sier Arntzen til HK-Nytt.

Ledelsen må informere

Han avviser med dette at han ønsker en omkamp i Valla-saken, slik det er blitt framstilt i mediene. – Det er ingen som ber om det, og ingen ønsker noen ny runde, sier han. Men for Sture Arntzen er det viktig at all dokumentasjon kommer på bordet i denne saken, og han mener at det er naturlig at LOs ledelse tar initiativ til at det skjer.

Saken er avsluttet

Overfor Dagbladet i dag avviser LO-leder Roar Flåthen at det er aktuelt å ta noe grep i den retning. – Advokat Håkon Bleken ønsket ikke at dette skulle legges ved rapporten. Jeg har ikke sett det og ser ingen grunn til å ta noen initiativ i denne saken. Den er avsluttet ved at Gerd-Liv Valla valgte å gå av. Som ny LO-leder må jeg konsentrere meg om å se videre framover sier Flåthen til avisa.

Annonse

Flere saker

Annonse