JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rekordoverskudd i HK

Regnskapene for 4. kvartal viser at Handel og Kontor gikk med et rekordstort overskudd i fjor.

HK-regnskapet for 4. kvartal 2006 viser et driftsoverskudd på 4,33 millioner kroner. Når vi tar med finanspostene, viser årsresultatet hele 26, 2 millioner kroner.

Store inntekter

- Jeg kan ikke huske sist vi hadde et så stort overskudd på driften, sier hovedkasserer Tore Kjeserud.Han er svært glad for å kunne presentere så gode tall for fjoråret, og forklarer resultatet i hovedsak med at kontingentinntektene ble større en budsjettert. - Vi regnet med at vi kom litt over budsjett, men med den medlemsutviklingen vi hadde i 2006 ble det mer enn forventet. I tillegg til dette skyldes det gode driftsresultatet at vi har hatt god kostnadskontroll i alle ledd, sier Kjeserud.

Bank-verdier

Inkludert finansinntektene på nesten 22 millioner kroner, kan HK skilte med et årsoverskudd på drøyt 26, 2 millioner kroner. - Finanspostene viser realiseringen av et Odin-fond og oppskriving av aksjene vi har i Sparebank1. Sparebank1 Gruppen gikk svært godt i 2006, og det synes derfor i våre regnskaper, forklarer Tore Kjeserud. Mesteparten av overskuddet for 2006 overføres til HKs frie egenkapital, men noe overføres også til interne fond: HKs forbundsstyre vedtok i april å overføre 1,5 millioner kroner til internasjonalt støttefond, 1 million til et landsmøte/jubileumsfond og 1 million til et nyopprettet verve-/agitasjonsfond.

eva@lo-media.no

Annonse
Annonse