JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Internasjonalt kvinnetreff

Globalisering, trafficking, migrasjon og Hiv/Aids er blant sakene som står på dagsorden når kvinnelige tillitsvalgte fra 27 land samles her på Sørmarka 7.- 9. mai.

– Vi skal snakke om politiske saker som berører både kvinner og menn i vestlige land og i sør. Men i slike temaer kan kvinneperspektivet løftes inn. Konferansen vil være motiverende for likestillingsarbeidet i LOs samarbeidsorganisasjoner, sier Nina Mjøberg i LOs internasjonale avdeling.

Én mann

Den eneste mannen som får lov å snakke i forsamlingen, er LO-leder Roar Flåthen. Han er invitert for å hilse fra LO og møte deltakerne. – Ingen andre mannfolk er invitert, forsikrer Nina Mjøberg.

Få kvinner til synes

Hovedtema på konferansen, som åpnes av likestillings- og familieminister Karita Bekkemellem, er å synliggjøre kvinner i verdens arbeidsliv: ”Making Women visible in the World of Work”.

Konferansen samler deltakere fra 27 land i Midtøsten, Afrika, Asia, Latin-Amerika og Norge. Sju norske forbund er invitert med en representant hver. Dette er forbund som har nær kontakt med prosjektarbeid i ulike deler av verden. I tillegg er Norad, Unio og YS invitert.

LO-sekretær Trine Lise Sundnes skal holde hovedinnlegget om likestilling på konferansen, et tema der norske kvinner mener de har noe å lære bort.

Tredje gang

LO har tidligere holdt slike kvinnekonferanser på Sørmarka i 1997 og i Johannesburg i 2000. På de tidligere konferansene er det blitt fokusert på likestillingsspørsmål i de landene som har vært representert.

Denne gangen har LO, i tillegg til likestillingssituasjonen, valgt å drøfte politiske temaer som globalisering, trafficking, migrasjon, Hiv/Aids og arbeidstakerrettigheter i såkalte frihandelssoner. For å innlede er sakkyndige som Manuela Ramin-Osmundsen fra UD og Norsk Folkehjelps leder, Liv Tørres.

Annonse
Annonse