JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Rockestreiken» over

De organiserte ved utestedene Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene i Oslo kan juble over at tariffavtalen er signert.

erlend.angelo@lomedia.no

Onsdag formiddag ble tariffavtalen mellom de organiserte og ledelsen ved Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene signert. Riksavtalen er gjort gjeldende på utestedene fra 1. januar neste år.

Konflikten endte dermed med full seier for de 50 organiserte, som har streiket for tariffavtale siden lørdag.

– Utrolig deilig, dette skal feires, gliser klubbleder Daniel Kvarstein.

Trippel avtale

Klubblederen satt i møte med ledelsen både tirsdag og onsdag.

– Vi skjønte tidlig at det gikk veien, men jeg var veldig spent da jeg gikk inn til møtet i dag. Heldigvis endte det med signerte avtaler, forteller Kvarstein.

Riksmeklingsmannen bisto på dagens møte, slik at alle formaliteter er i orden. Avtalen gjelder fra 1.1.2011, og omfatter både Auditorium AS og datterselskapet Sentrum Scene AS. Dermed er tariffavtalen gjeldende for både Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene.

- Dette var en hyggelig avslutning på streiken og vi er veldig glad for at vi har fått til en avtale med arbeidsgiverne hvor de imøtekommer våre krav, sier forbundssekretær i Fellesforbundet, Clas Delp.

** LES felles pressemelding fra partene **

Overrasket

Arbeidskonflikten har vart siden lørdag, men de streikende mente at eierne kom til å merke presset raskt. Det fikk de rett i.

– Det kunne ikke vare lenge, med det medietrykket og presset vi fikk til, mener Kvarstein.

Blant annet nektet de organiserte ved Ringnes å levere øl så lenge de ble møtt av streikevakter.

– Nå gleder vi oss bare til å gå på jobb og arbeide sammen igjen, sier Kvarstein.

Forhandlinger venter

Nå blir det fullt trykk på alle utestedene før jul, noe både publikummere og de ansatte nok gleder seg over. Etter årsskiftet venter derimot nye forhandlinger.

– Da skal vi jo bli enige om særavtale, men da har vi Riksavtalen i ryggen, så det blir en gledelig jobb sammenlignet med det vi har vært gjennom nå, mener Kvarstein – som nærmest gikk direkte fra møte og avtalesignering til jobb.

– Skulle gjerne feiret i kveld, men jeg må nok rett på jobb, smiler Kvarstein – fornøyd tross alt.

NB! Markeringen som i utgangspunktet skulle arrangeres i kveld, blir selvfølgelig avlyst etter at streiken nå er over.

Annonse
Annonse