JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO ville styre granskere

Lederen av utvalget som gransket Valla/Yssen-striden mente LO forsøkte å instruere granskernes arbeid.

En uke ut i granskingen varslet utvalgets leder Jan Fougner om at LO og organisasjonens daværende leder Gerd-Liv Valla truet utvalgets uavhengighet. I et brev til LO 5. februar i år skriver Fougner:

«Kravet til uavhengighet innebærer at LO og Gerd-Liv Valla kan ha synspunkter på utvalgets arbeid, men ikke gripe inn i det. Det er derfor ikke i tråd med forutsetningene for opprettelsen av utvalget at LO, under Gerd-Liv Vallas ledelse, på egen hånd instruerer Right Management om å ha samtaler med andre personer enn de utvalget har utpekt».

Right Management er firmaet som utvalget engasjerte som sakkyndige.

Brevet, som VG har fått tilgang til, anklager også LO for å trenere utvalgets arbeid ved å holde tilbake sentrale dokumenter. En uke etter oppnevningen av utvalget hadde Fougner kun fått tilgang på LOs personalhåndbok.

Verken Fougner eller stedfortredende informasjonssjef i LO, Øivind T. Hansen, vil kommentere opplysningene.

Vallas og LOs advokat under granskingen, Håkon Bleken, sier til avisen at han oppfattet tonen i Fougners brev som vel skarp. I svarbrevet fra Fougner til utvalget 8. mars heter det at granskernes uavhengighet var «absolutt» og at kritikken om forsøk på å instruere, måtte bero på en misforståelse. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse