JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-stiftelser kan bli slått sammen

Fagbladstiftelsene LO Media og Aktuell har planer om å slå seg sammen. I så fall vil tallet på ansatte bli rundt 60 og omsetningen etter hvert nærme seg 90 millioner.

Det var redaktør i LO-Aktuelt Svein-Yngve Madssen som la dette fram på et seminar om fagbevegelse, arbeidslivet og medier i Fritt Ords lokaler i dag.

- Hovedgrunnen er at vi ønsker å lage bedre redaksjonelle produkter, sa han.

Bedre på alt

Daglig leder i stiftelsen LO Media, Nicolaas A. Kippenbroeck, sier til LO-Aktuelt at de ønsker å bli bedre på alt. Det gjelder produksjon av fagblader og nettet.

- Vi konkurrerer nå med helt andre aktører på nettet, som VG og Dagbladet. Derfor må vi utvikle oss hele tiden. Det gjør vi best i et større fagmiljø, sier han. Kippenbroeck legger til at stiftelsene også vil ha dypere fokus på spesialbilag om utvalgte emner. Han nevner som et eksempel ”Det råtne arbeidslivet” som ble gitt ut etter et samarbeid mellom fagbladene for noen år siden. I tillegg kommer enkeltoppdrag for eierne, som profilering av landsmøter.

Ikke for å spare

- Vil dette bety en økonomisk gevinst for stiftelsene?

- Nei, i utgangspunktet blir det verken billigere eller dyrere å drive, og alle ansatte skal beholde jobbene sine, sier daglig leder i LO Media. Kippenbroeck legger til at de nå leter etter lokaler i nærmeste omkrets rundt Folkets Hus.

- Det er helt nødvendig for oss å ligge sentralt, sier han. Endelig vedtak i de to styrene er ikke fattet, men begge har gitt klarsignal for å forsere prosessen med tanke på en sammenslåing fra 1. januar 2008.

59 ansatte

I dag har de to stiftelsene 59 ansatte, 37 i LO Media og 22 i Aktuell. Samlet er det 38 redaksjonelle medarbeidere og 14 grafikere. Omsetningen i 2006 var 81 millioner.

Annonse
Annonse