JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bare Frp positiv til TV-reklame

Bare Fremskrittspartiet er positiv til å benytte seg av politisk reklame.

Hovedårsaken til at partiene er lunkne, er at de ønsker å vente på en avklaring om det er lovlig før de beslutter å reklamere på TV.

Unntaket er Frp.

– Vi har hele tiden sagt at vi vurderer dette, og er i markedet for å undersøke om noen vil sende. Nå må vi vurdere dette enda sterkere, men vi har ikke gått i studio og spilt inn noe ennå, sier generalsekretær Geir Almåsvold Mo i Frp til Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg sier at partiet er imot politisk reklame og ikke kommer til å starte med det, mens Høyre ønsker å vektlegge direkte velgerkontakt fremfor TV-reklame i den kommende valgkampen.

Venstre og Kristelig Folkeparti vil ikke vurdere TV-reklame før det er endelig avgjort om det er lovlig.

Kulturminister Trond Giske (Ap), er sterkt uenig i dommen fra Den europeiske menneskerettighetsdomstolen som fant at det norske forbudet er i strid med menneskerettighetene. Det er denne domsslutningen som TV 2 støtter seg til når de ønsker å selge reklametid til de politiske partiene.

Jussekspertene er uenige om lovligheten, men det er flere som støtter TV 2 i kanalens syn. Kulturministeren har varslet en anke av dommen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse