JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ble varslet om Kollen-sprekk

Oslo kommune ble i april varslet om at budsjettet på 1,2 milliarder for nye Holmenkollen var urealistisk.

En måned senere påsto byråden for næring og idrett at prosjektet ikke ville få overskridelser.

15. april sendte prosjektledelsen i Holmenkollen et notat til daværende byggherre og direktør i Idrettsetaten Anne Farseth om kostnadssprekk.

Prosjektledelsen anså det i notatet som «urealistisk å kunne komme ned på en forventet sluttkostnad som ligger under dagens totalramme på 1,2 milliarder kroner uten å måtte foreta kostnadskutt i et omfang og en karakter som det vil være umulig å få verken forståelse eller aksept for», skriver VG.

I notatet, som var hemmeligholdt inntil VG ba om innsyn, anslås overskridelsen til 100 millioner kroner, og estimatene beskrives som svært usikre. Men i mai uttalte daværende byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn (Frp) at det ikke ville bli overskridelser i prosjektet. Den totale sprekken endte på 600 millioner kroner, og Wiig Bryn måtte trekke seg i august.

– Dette framstår som løgnaktig, sier leder for SVs bystyregruppe, Knut Even Lindsjørn, om hemmeligholdelsen.

Byrådsleder Erling Lae (H) synes ikke Wiig Bryn har brutt informasjonsplikten.

– Vi var kjent med at det var en usikkerhet. Jeg vil ikke gå så langt som å si at den ikke er overholdt, det ble sendt notater til komiteen med varsel om usikkerhet, sier han til VG. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse