JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Cohen i fin form

Øystein Bråthen

Leonard Cohen slapp et nytt album dagen etter at han fylte 80 år. Mannen som ga ut sin første lyrikksamling i 1956 skriver fortsatt tekster som både er varme, melankolske og giftige. Stemmen derimot, har ikke lenger samme register. Så lenge han holder seg i et mørkere toneleie og følger enklere melodier står han støtt. I de mer krevende låtene merkes det at Cohen har holdt på som sanger en stund også. Første plateutgivelse kom tross alt i 1967. Og på «Popular Problems», 36 minutter fordelt på ni spor, er han nesten tilbake i LP-formatet igjen.

«The party’s over, but I’ve landed on my feet» synger Cohen i «A Street», en oppsummering av et omflakkende liv som inkluderer en tilbaketrukket periode som Zen-buddist i kloster. Han liker ikke hastverk, knyter skoene, men ikke for å løpe. «I never liked it fast», lyder en strofe på åpningssporet «Slow», beskrivende for resten av sangene. Engasjementet er fortsatt der, i tekster om kjærlighet, krig og de fortsatt merkbare ettervirkningene av orkanen Katrina som rammet New Orleans i 2005.

Karrieren ble forlenget etter at manageren underslo et millionbeløp planlagt til pensjonsalderen. Produsent Patrick Leonard, som blant annet har jobbet med Madonna på flere album, bidrar både som medkomponist og musiker. Han har lagt inn noen overraskelser, som blåsere på «My Oh My», men stort sett er det som å høre en gammel kjenning.

Øystein Bråthen

Musikk

Leonard Cohen:

Popular Problems

Columbia/Sony 2014

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse

Musikk

Leonard Cohen:

Popular Problems

Columbia/Sony 2014