JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bondevik-saken henlagt

Riksadvokaten har avvist partiet Rødts klage på henleggelsen av etterforskningen av tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik i stortingspensjonssaken.

Økokrim la 6. mars i år bort etterforskningen av Bondevik på grunn av bevisets stilling. Partiet Rødt klagde avgjørelsen inn for Riksadvokaten, som nå har konkludert med at klagen ikke tas til følge på grunn av bevisets stilling. Riksadvokaten legger i sin avgjørelse også vekt på at Bondevik på eget initiativ betalte tilbake den urettmessige pensjonen han hadde fått gjennom flere måneder, slik at det ikke oppsto fare for tap for staten.

– Vanlige trygdemottakere blir ikke behandlet så pent. I flere tilfeller har folk blitt anmeldt og dømt for småbeløp, selv om de har forsøkt å gjøre opp for seg. Forskjellsbehandlingen er så påfallende og grotesk at det ikke er til å tro. Riksadvokatens avgjørelse viser at det er forskjell på Kong Salomo og Jørgen hattemaker, mener Rødts partileder Torstein Dahle.

Riksadvokaten har tidligere avvist Rødts klage på henleggelsen av etterforskningen av Gro Harlem Brundtland (Ap) og Tore Austad (H).

Etterforskningen mot Anders Talleraas (H), Magnus Stangeland (Sp) og Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap) pågår fremdeles. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse