JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Byttet ut Høyre med Rødt

I et valgavlukke i Bergen skal man ha funnet Rødts stemmesedler der Høyres skulle vært.

–– Vi ble varslet om at stemmesedlene til Høyre i et av våre stemmelokaler hadde blitt byttet ut. Vi reagerte med å sende tekstmelding til alle stemmelokalene om at de måtte være nøye med å sjekke avlukkene, forteller rådgiver Tonje Geithus hos bystyret i Bergen til NTB.

Verst for de svaksynte

Generalsekretær Trond R. Hole i Høyre er rystet over rapporten fra Bergen.

– Jeg blir sjokkert. Men jeg legger til grunn at dette kun dreier seg om et enkelttilfelle, sier han.

Verst er det for de svaksynte som allerede har problemer med å stemme. Problemer kan oppstå hvis de velger et ark fra Høyre sin boks, og så ender opp med å stemme Rødt i stedet.

– De svaksynte eller distré kan komme til å stemme feil. Dette er et problem, sier Hole, som etterlyser strengere kontroll.

– Det viktigste nå er at rutinene blir skjerpet og at man tar oppgaven med å jevnlig sjekke avlukkene alvorlig.

Rødt tar avstand

Leder i Rødt, Torstein Dahle, reagerer med avsky når han får høre hva som skal ha skjedd i Bergen.

– Dette vil jeg ta sterkt avstand fra. Dette hører ikke hjemme noe sted. Jeg tror vi står overfor en provokasjon mot Rødt, sier Dahle.

Så du tror ikke noen av medlemmene i partiet står bak?

– Absolutt ikke, dette skader ikke andre enn Rødt.

Mandag ble det referert blant annet fra Høyre at ombytting av sedler også skulle ha funnet sted i Oslo, men informasjonsrådgiver Kjetil Bjørnsrud i bystyrets sekretariat opplyser mandag ettermiddag at de ikke har konkrete rapporter om at noe slikt skal ha skjedd.

– Vi har gode kontroller hos oss, sier Bjørnsrud.(ANB-NTB)

Annonse
Annonse