JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ett minutts stillhet

Norsk Jernbaneforbund oppfordrer medlemmene til å markere minnet om de drepte på Valdresekspressen med ett minutts stillhet.

oystein@lomedia.no

Sjåfør Arve Kvernhaug bisettes fredag 22. november kl. 12. Bilpersonalets landsråd og NJF oppfordrer alle sine medlemmer til å markere dette med ett minutts stopp i stillhet, men understreker at det er frivillig for den enkelte.

– Ikke stopp trafikkfarlig, stans motoren og sørg i god tid for at passasjerene får nødvendig informasjon om hvorfor bussen stanser, uttaler landsrådet.

Familien er kontaktet og har ingen motforestillinger.

– Jeg tok initiativ til dette overfor Nettbuss og fikk støtte i konsernet med en gang, sier Jan Audun Strand, leder i Bilpersonalets landsråd.

Alle de fire forbundene som organiserer sjåfører i Nettbuss støtter oppfordringen.

Hva som skjer med sikkerheten videre blir et tema i møter mellom tillitsvalgte og konsernet. Nettbuss bruker systemet Falck Sirius til såkalt flåtestyring, en registrering av hvor bussene befinner seg. Der kan det også legges inn en alarmknapp. Om det skal gjøres, og i så fall hvordan de praktiske løsningene blir, skal diskuteres videre.

– Men vi skal ikke bure inn sjåføren, slik vi for eksempel ser i London. Vi er «kapteinen» om bord med ansvaret for passasjerene våre underveis, og kan ikke være fysisk atskilt, sier Jan Audun Strand.

Annonse
Annonse