JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postansatte i Storbritannia avbryter streiker etter Dronningens død

Tre britiske fagforeninger sa i går at de avbryter sine planlagte streiker etter dronning Elizabeths død.
Abryter streiker etter dronning Elizabeths død.

Abryter streiker etter dronning Elizabeths død.

NTB

per.flakstad@fagbladet.no

Royal Mail-medlemmer i Communication Workers Union hadde planlagt å streike i dag på grunn av en lønnstvist, men fagforeningen har meldt at det ikke blir noe av, melder nyhetsbyrået Reuters.

«Etter den svært triste nyheten om dronningens bortgang og av respekt for hennes tjeneste for landet og familien hennes, har fagforeningen besluttet å avlyse morgendagens planlagte streikeaksjon», heter det i en kunngjøring som ble lagt ut på foreningens nettside i går.

Dronninmgen møter bygningsarbeidere under åpningen av en ny jernbanestasjon i 2014.

Dronninmgen møter bygningsarbeidere under åpningen av en ny jernbanestasjon i 2014.

NTB

Også National Union of Rail, Maritime and Transport Workers sa i går at foreningen hadde avbrutt streikene som var planlagt 15. og 17. september.

«Vi uttrykker vår dypeste medfølelse med hennes familie, venner og landet», skriver den i en uttalelse.

I tillegg har Transport Salaried Staffs' Association avbrutt sin planlagte streikeaksjon i september. Foreningen sier at den vil respektere perioden med offentlig sorg.

Storbritannia har opplevd bølge av misnøye og streiker i mange ulike sektorer av arbeidslivet den siste tiden, fordi ansatte krever høyere lønn og bedre vilkår for å motvirke den raskt økende inflasjon og de høye strømprisene i landet.

Men nå har Dronningens død sørget for arbeidsfred. I alle fall for en kort periode framover.

Les også: Vi går mot dårligere tider, tror SSB. Det kan føre til at mange mister jobben

Annonse
Annonse